MINE HAVEBØGER
SOMMERBLOMSTER I KRUKKER

Holder du af at blive mødt af skønne blomster ved hoveddøren, hver eneste dag sommeren lang, må du eje denne bog. Her er ideer til nye og sprælske kombinationer af sommerblomster, hvor farver, former og voksemåde spiller sammen gennem hele sommeren. Bogen indeholder mange trin for trin vejledninger, illustreret med billeder af både forberedelserne og det blomstrende resultat. Krukkerne vil gøre underværker på såvel den lille altan, som gårdhaven, terrassen, den store have og helt klart ved hoveddøren.

‘Sommerblomster i krukker’, forfatter Mette Østergaard, layout Karen Nørgaard, redaktion Maren Korsgaard. Bogen udkom i 2009, er på 96 sider, vejledende udsalgspris i boghandelen er 125 kr.

Bogen er udgivet på forlaget KarenMarenMette, der er en del af mit virke. Bogen kan købes i boghandelen, men kan også købes direkte her, se nedenfor.

Send en mail på info@karenmarenmette.dk eller mette@havemette.dk

Skriv hvor mange bøger du bestiller.

Skriv navn og postadresse.

Indbetal købsprisen på netbank. Reg. nr. 9173, Konto nr. 4825131264

Når beløbet er registreret, fremsendes bogen/bøgerne.

Ved køb af én bog, pris kr. 100 + forsendelse 40 kr. i alt kr. 140,-

Ved køb af to bøger pris kr. 200 + forsendelse 40 kr. i alt kr. 240,.-

Ved køb af flere bøger kontakt venligst forlaget.

DEN ØKOLOGISKE HAVE

‘Den økologiske Have’ blev min allerførste bog. Udgivet i 1988 da økologien stadig var nymodens og lidt nørdet! Sådan er det jo heldigvis ikke mere! Bogen her er helt nede på jorden, og dens anvisninger holder stadig vand!
Bogen er blevet lidt kult. Er selvfølgelig for længst udsolgt fra forlaget, men holder en pæn pris på Saxo.com. Her fandt jeg denne anmeldelse af Signe Marie R. – tak for den.
Den økologiske have (01-06.2011)
Fantastisk inspirerende og klog bog om at starte en økologisk have. Jeg har tusind havebøger, men denne har en særlig status, og jeg sidder tit med den ude i haven og hyggelæser. Tror snart jeg kan den udenad. Den indeholder alle basisinformationer om at komme igang, sædskifteplan, skadedyrsbekæmpelse og haveplaner til hhv. stor, mellem og lille have. Supergod lille basisbog. 

HAVEN IDEER-PLANER-ANLÆG-PLEJE

Hvordan planlæges haven, så den fungerer i harmoni med hele familien? Børnenes behov for plads til leg, teltplads, bålplads alt det sjove skal jo fungere sammen med mors blomster og fars kartoffeldyrkning. Hvordan bliver forhaven praktisk, så der er plads til cykler og rulleskøjter? Hvordan får du postkassen indordnet under helheden? Hvordan får du læ i haven, hvordan lægger man en fliseterrasse og laver en fin indkørsel til carporten? ‘Haven’ er en meget praktisk bog med konkrete ideer til, hvad du stiller op med haven, hvadenten du vil bruge megen eller lidt tid derude.
Bogen er illustreret med fine og illustrative tegninger udført af kunstner Eva Floryan. ‘Haven’ udkom i 1991 og er for længst udsolgt fra forlaget, men kan lånes på bibliotekerne.

SMÅ GRØNNE FINGRE

Det er bogen, hvor jeg skriver om de mange sjove oplevelser, der ligger lige for, når forældre og børn eller bedsteforældre og børnebørn er sammen i haven eller naturen. I bogen beskrives en række små projekter, som voksne og børn har glæde af at lave sammen, og hvor børnenes nysgerrighed vil blomstre. Det er nemlig ganske forunderligt, hvad der foregår derude, hvor naturen styrer. Børnene kan lære at dyrke lygtemænd, lære om døvnældetrylleri, om hjemmelavet læbepomade af morgenfrueblomster, om giftige planter, om sommerfuglenes mærkelige liv, og mange andre levende sager! Giv din egen naturglæde videre til næste generation, det bliver helt sikkert til fælles glæde!
‘Små grønne fingre’ udkom i år 2000 og er udsolgt fra forlaget men kan lånes på børnebiblioteket. Følg med i Haven nu, hvor der også vil være noget for børn og barnlige sjæle!

POLITIKENS BOG OM KØKKENHAVEN

‘Politikens bog om Køkkenhaven’ giver anvisning på alt, hvad du har brug for at vide, hvis du vil dyrke spiselige sager i haven. Det gælder grønsager, krydderurter, bær frugt og drivhusvækster. Blomster til afskæring er også endel af den nyttige køkkenhave. Dyrkningsprincipperne er økologiske, og du kan lære at dyrke din egen gødning – så haven bliver selvforsynende med næring!
‘Køkkenhaven’ er på 329 sider, med fotos, tegninger og masser af spændende tekst. Bogen udkom i 2003 og er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på alle biblioteker.
Følg med i Haven nu, hvor køkkenhaven er et særligt fokusområde

POLITIKENS STORE BOG OM ROSER

‘Politikens store bog om Roser’ er en grundbog udi det at have roser i haven, og hvad man stiller op med dem! Se hvordan de kan gro på søjler, espalieres, bindes op, skæres ned, passes og plejes, sættes i buketter og meget mere. Her fortælles om den gode jord til roser, gødning og hvordan du undgår at skadedyr og svampesygdomme bliver til problemer. Bogen om Roser er som mine øvrige bøger en glædelig bog.
‘Roser’ er på 281 og har mer end 400 smukke rosenfotos foruden akvareltegninger.
Bogen udkom i 2005 og er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på alle landets biblioteker.
Følg med i Haven nu, hvor også roserne vil være med.

ASCHEHOUGS STORE HAVEBOG

Aschehougs store havebog er en grundbog for alle – bare en lille smule – entusiastiske haveejere. Bogen var så absolut forud for sin tid, da den udkom tilbage i 1997. Det er en svensk bog, oversat til dansk. Jeg er dansk redaktør på bogen og har redigeret den så den passer til de danske forhold og klima. Bogen er skrevet af en række anerkendte svenske fagfolk inden for området, folk med både stor viden og stor veneration for havens vidunderlige univers. Når jeg skriver, at bogen var forud for sin tid i 97, er det fordi den så præcis afspejler havens særlige platform netop nu. Haven er til tænksomhed og ro, eller til nyttig aktivitet og leg. Det er et sted, hvor den enkelte har mulighed for at værne om jorden, et lille stykke moder natur, som man med egne hænder kan forskønne og dyrke efter naturens egne præmisser.
Jeg fandt denne anmeldelse på nettet skrevet af J. Varmer – tak for det. Den rammer præcis, hvad jeg selv føler adskiller denne havebog fra andre all-round havebøger.
En havebog for sjælen af J. Varmer (27.april 2004) ”Endelig en havebog, hvor det friserede ikke er i højsæde. Til gengæld er der masser af gode råd, f.eks. om haven, hvor både folk og fugle kan trives. Tillige specialafsnit om håndplukkede emner. At bogen er oversat fra svensk gør ikke noget – tværtimod. Den er dygtigt bearbejdet til danske forhold. De mange smukke billeder giver lyst til at skabe rum – og en lille smule ‘vildskab’ i haven. Den bedste af alle ‘all round’ havebøger.”
Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.