VELKOMMEN HER

Jeg har gennem hele mit professionelle liv givet gode haveråd til nye såvel som garvede havemænd og -damer rundt omkring i haverne, gennem aviser, havebøger, blade, foredrag, radio og tv.
Jeg er således en erfaren dame og kan ikke lade være at skrive og fortælle om haven. Og her på hjemmesiden bliver det naturligvis først og fremmest haven her på vores sted Æblehavegård ved Kornerup.
Forhåbentlig kan dette blive til inspiration for andre, der ikke kan lade være at rode med jorden.

CV Mette Østergaard

Fra 2011 have-klummeskribent på Kristeligt Dagblad.

1999- Tegnet haven til Æblehavegård, vores bopæl siden 1999. Anlagt og dyrket den med glæde sammen med min mand Johannes Østergaard.

1991- Selvstændig virksomhed. Har været fast freelance på JyllandsPosten, Berlingske og FamilieJournalen.

1987- Forfatter til flere havebøger ‘Den økologiske have’, ‘Politikens store bog om Roser’, ‘Politikens bog om Køkkenhaven’, ‘Små grønne fingre’, ‘Haven – ideer – planer -anlæg – pleje’ og senest ‘Sommerblomster i krukker’ 2009 på eget forlag KarenMarenMette.

1986-97 Tilrettelægger og vært for diverse haveprogrammer på TV, bl.a. ‘Hytten i skoven’ og ‘Grøn mandag’ på DR1.Gennemført projekt ‘Grønne Havefamilier’ i Storstrøms Amt. Amtet fik som den eneste i Danmark en miljøpris ved det første miljøtopmøde i Rio 1992. ‘Grønne Havefamilier’ var medvirkende til dette. Gennemført projekt ‘Grøn Legeplads’ i Karise, hvor havedyrkning igen fik en plads i børne-haven.

1975-86 Arbejdet som lærer på havebrugshøjskolen Vilvorde og som havearkitekt i Haveselskabet. Igangsætter af skolehaver ved Kirke Såby skole i samarbejde med pensionister og skolelærere, som en integreret del af skoledagen. Danmarks første og eneste af sin slags, fungerede i 17 år, fra 1984 til 2001, hvor arealet blev inddraget til udvidelse af fritidshjem.

1974 Dimitteret fra Landhohøjskolen – nu KU/Life/Science – som landskabsarkitekt.

1970 Planteskoleelev på Poulsens Planteskole i Humlebæk.

1969 Skovelev på Corselitze skovdistrikt og bestået forprøve til forststudiet ved Landbohøjskolen.

1968 Student fra Nykøbing Mors Gymnasium.

1948 Født på Lødderup Andelsmejeri, som datter af mejeribestyrer Svend Korsgaard og havebrugskandidat Else Marie Korsgaard.