BLOMSTER FRA HAVEN 

“Hvor dejligt, en buket fra haven!” Sådan lyder det ofte, når værtindegaven er plukket hjemme i egen have.

Det er skønt at kunne høste bugnende buketter, og lige så dejligt at glæde andre med blomster. 

Har du lyst til at dyrke masser af blomsterbuketter i haven?

Find inspiration og vejledning her på siden.

SOMMER 2013

Endnu er blomsterne i afskæringshaven kun på vej, men naturen er allerede frodig og klar med masser af buketter. Den vilde kørvel, ranunklerne og de først valmuer er en unik sammensætning. De holder ikke så længe, men der kan hentes nyt. Det er skønt at trave en tur i forsommerfrodigheden og komme hjem med en buket til terrinen, som her er gemt i kurven!

Syrenerne er mageløse netop nu. Skær en buket og læg blomsterne i en balje med vand så de er dækket. Lad dem ligge et par timer før de kommer i vasen. På den måde holder de sig friske lidt længere! Syrenen på billedet er sorten ‘Beauty of Moscow’.

VINTER 2013

På denne årstid er det dejligt at kunne købe gartnerens fremdrevne løgblomster og få lidt forårsstemning indendøre.

Køber man blomsterløg i potter, kan man få forårsglæde over lang tid. Jeg har fyldt et stort rundt fad med forskellige krokus, perlehyacinter, iris og scilla. Det hele holdes på plads af en håndfuld nedfaldne grene fra hængebirk, de er så føjelige, giver et rustikt præg og skjuler potteklumperne. Mellem blomster ligger lidt nedfaldne grenstumper, næsten som var det et lille stykke af haven, der er flyttet indenfor!

Buketter er overvældende, vidunderlige at få på denne årstid. En blandet buket af superfriske tulipaner er en åbenbaring. Skift vandet dagligt og sæt buketten køligt om natten, så spreder den glæde i mindst en uge!