Tilmelding til nyhedsbrev

Besøg Æblehavegård sommeren 2013


westerlanddvdhave

 

Kan man komme på havevandring hos dig?

Det spørgsmål har jeg fået nogle gange og ja, hvorfor ikke! Jeg vil rigtig gerne vise frem og fortælle om vores have, hvis du kan samle et lille havehold af venner, familie, fødselsdagsgæster, kolleger, naboer eller andre haveelskere.

 

Haven ved Æblehavegård har flere forskellige afdelinger.

  1. En blomsterhave, specielt til afskæring så der kan kreeres skønne buketter.

  2. En frugthave med bl.a. æble- og pæreespalier, blommer, pærer, kirsebær, morbær, paradisæbler og diverse nødder.

  3. En stor køkkenhave med et bredt udvalg af grønsager foruden bær og asparges.

  4. En rosenhave med historiske roser – som pt er under rekonstruktion.

  5. Et stort drivhus med drivbænke udenfor.

  6. En krydderurtehave under opbygning.

  7. Et staudebed og mange georginer.

  8. Rundt omkring masser af gode, smukke havetræer og mægtige hække.

 

Hvordan foregår det, og hvad koster det?

En havetur med mig kan være på 1 eller 2 timer og koster 550,-kr i timen. I bestemmer selv om I vil se det hele eller hellere gå i dybden med enkelte emner. 

Der er mulighed for efter rundturen at drikke medbragt kaffe i et dejligt lokale, en gammel stald med udsigt.

 

På siden Haven Nu kan du se, hvad der er særlig smukt, interessant, forunderligt netop nu.

Send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. og skriv, hvornår du kunne tænke dig at komme med dit lille havehold. Holdet skal være på højst 12 deltagere, så alle får et godt udbytte af besøget.

Angiv dit navn og tlf. nummer, herefter vil jeg tage kontakt, så vi kan lave en endelig aftale.

 

 

img 1826crw 2409

 

 

  

img 3034

 

  

  

img 0785img 1121

 

 

 

 

 Æblehavegårds bier


bier


I haven har vi en lille bigård med 6-8 bistader. Bierne passes og ejes af biavler Knud Graaskov, der samtidig er formand i Gl. Roskilde Amts Biavlerforening.

Vi har utrolig megen glæde af bierne. Allerede første sommer med bier kunne vi registrere, at der kom langt mere frugt og flere frøstande på alle havens planter, der har brug for bestøvning af bier. Så Knud fik god honning, og vi fik mere frugt, en ægte win-win situation! Dertil er selve honningen jo vidunderlig. Ikke mindst den første slyngning, hvor der er flydende honning samtidig med at jordbærrækkerne bugner med røde bær. Honning og jordbær er en himmerigsmundfuld!

Ved besøg på Æblehavegård er det muligt at købe honning fra haven. 

Lejre – den økologiske kommune


landskab


Vores kommune, Lejre kommune, har i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Praktisk Økologi og Landbrug & Fødevarer sat et projekt i søen, der skal fremme økologi generelt i hele kommunen, således også i de private haver. Jeg deltog gennem væstsæsonen 2012 i projektet som vejleder for en række familier, der havde meldt sig af lyst til havelivet og det økologiske tema i haven. Haven her ved Æblehavegård indgik som en skolestue under åben himmel, hvor deltagerne fik undervisning. Undervisningen foregik såvel i haven her som i deltagernes egne haver. Kurset strakte sig over 8 kursusdage, med såvel et eftermiddagshold som et aftenhold. Et udpluk af de mange temaer, der blev berørt gennem sæsonen, kan læse under Lejre økohaver.

 

 

Æblehavegård giver inspiration til demente


pinseliljer krokus


I samarbejde med sygeplejerske og demenskoordinator i Lejre kommune - nu Roskilde kommune - Karen Christiansen og Lene Hansen fra dagcentret på Bøgebakken i Allerslev, holder vi her på Æblehavegård havedag for en gruppe demente. Vi startede efter påske i 2012 og havde hver 14. dag gennem hele sommeren frem til 26.september besøg. Fælles for demensgruppen er, at de alle gennem livet har været optaget af jord og planter. Projektet er kommet i stand som en udløber af et demensprojekt under Region Sjælland. Projektet under region Sjælland undersøger hvilken indflydelse daglig motion i et fitnesscenter har på sygdommens udvikling. Min tanke med havedagen her er, at havens mange lyde, dufte, gøremål og blomsterskønhed kan bringe god erindring og ekstra glæde til de deltagende.  Projektet blev for alle involverede en meget glædelig begivenhed - og vi fortsætter vores gode samarbejde med Bøgebakken i foråret 2013.

Projektet blev omtalt i Dagbladet Roskilde onsdag d. 10. oktober 2012.